VR-Hut opent eerste locatie in Waterloo

VR-Hut, de eerst VR-ervaring in Waterloo

Inderdaad VR-Hut is de eerste VR-ervaring in Waterloo. Een heel universum binnen een helm. Het eerste VR-Hutvirtual reality center opende in oktober officieel de deuren in Waterloo. Deze nieuwe attractie, perfect om een verjaardag te vieren of een teambuilding te organiseren, wekt tal van sensaties op.

Onder de tientallen beschikbare scenario’s, kunnen spelers transformeren in boogschutters en moeten ze samenwerken om een stad te verdedigen. Inderdaad, ze kunnen teams vormen en de beroemde veldslagen van de Tweede Wereldoorlog herbeleven.  Daarna ontsnappen ze uit een veelheid van virtuele escape rooms, of zich plots bovenop een wolkenkrabber bevinden. De allerkleinsten kunnen zich uitleven met snelheids- en logicaspelletjes

Hoewel iedereen een eigen helm op het hoofd heeft, blijft het een gezamenlijke activiteit: VR-Hut biedt een multiplayer-ervaring die het mogelijk maakt om met meerdere mensen verbinding te maken met hetzelfde spel en met elkaar in interactie te gaan. Maximaal 10 mensen kunnen tegelijkertijd verbinding maken binnen VR-Hut.

« Wat heel erg opvalt, is dat we elke dag vaststellen dat mensen die een hekel hebben aan videogames, evenveel van VR houden als de echte gamers », zegt Arnaud Percy, medeoprichter van VR-Hut.

2 bijkomende openingen in België... en 3 internationaal

Arnaud Percy is de drijvende kracht achter dit project. De medeoprichter van Belwatech zag meteen een reële interesse in virtual reality: « In onze sector, waar technologie zich steeds verder en sneller in ons dagelijks leven nestelt, moet men vooruitziend en ruimdenkend zijn. Toen ik voor de eerste keer een game testte met een virtual reality-headset, besefte ik al snel dat dit de toekomst van gaming was.” Arnaud Percy wil het VR-Hut-concept binnenkort uitbreiden naar andere steden: Brussel en La Louvière staan op de lijst. « We zijn op zoek naar locaties. » VR-Hut richt zich ook op de internationale markt, in de vorm van franchises, waaronder Zwitserland, Marokko en La Réunion.

VR-Hut – Virtual Reality Center
Chaussée de Louvain 47, 1410 Waterloo
Open 7 dagen op 7, van 10 tot 22u.
Voorafgaande reservatie verplicht via de website

Het artikel is beschikbaar op Eventnews en ook in het Frans