Artikel Soir #BW

Artikel Dus soir VR-Hut

Duik in het hart van parallelle werelden


Het So soir artikel op VR-Hut:

Pak je pijl en boog en richt op orka's. Herbeleef de landing in Normandië en zorg ervoor dat de Duitsers niet het laatste woord hebben. Duik in een remake van "The Walking Dead" en zap de zombies weg die je achtervolgen. Dit is allemaal mogelijk met een helm op je hoofd en in een virtuele wereld vol entertainment. VR-Hut, in Waterloo, biedt een ruim assortiment van bijna 800 games voor jong en oud.

De ervaring is aangrijpend.

Als voorproefje stellen we voor dat je, zodra je je koptelefoon stevig hebt vastgeschroefd, de lift neemt op de achtergrondmuziek die typisch is voor Amerikaanse liften. Wanneer de deuren opengaan, bevind je je aan de rand van de leegte, omringd door torenhoge gebouwen. Je bevindt je op de tachtigste verdieping van een gebouw met een enkele plank voor je voeten. Je hoeft er alleen maar op te durven klimmen en vooruit te komen... Vertigo gegarandeerd!

De opkomst en explosie van virtuele realiteit in de afgelopen jaren heeft niet alleen geleid tot de ontwikkeling van nieuwe entertainmentactiviteiten, maar ook tot het ontstaan van nieuwe beroepen, zoals creatieve technologen, ontwerpers van immersieve omgevingen en vele anderen.

"JE HOEFT GEEN GAMER TE ZIJN OM VAN VIRTUAL REALITY TE HOUDEN!

Feit blijft dat voor Matthieu De Clercq en Arnaud Percy (die VR-Hut een jaar geleden oprichtten in Waterloo, niet ver van de beroemde "Butte du Lion") animatie en games nog steeds de belangrijkste focus zijn. Ze zijn er in vele vormen, "ook al hoef je geen gamer te zijn om naar ons te komen ", benadrukt de tweede naamgenoot. Hij definieert zichzelf meer als een technologieliefhebber en geek dan iets anders. Virtuele realiteit is in feite een heel ander gebied: het is een heel universum dat voor je opengaat en zich voor je ogen uitstrekt. We kunnen boven de wolken vliegen, sterke emoties ervaren, branden blussen, allemaal met een controller in elke hand en een headset.


VR voor iedereen.

"We zien het als entertainment in de breedste zin van het woord, en onder onze klanten hebben we groepen die komen voor vrijgezellenfeesten, gezinnen die hun kinderen meebrengen en bedrijven op teambuildingsdagen ", vervolgt de oprichter. In dit opzicht is er een grote ontvangstruimte in de enorme ruimte die het bedrijf inneemt, evenals een vergaderruimte die kan worden gebruikt voor het bedrijfsaspect.


OPEN VOOR IEDEREEN, VAN 7 TOT 77 JAAR

Het is belangrijk om te weten dat hoewel elke speler zijn of haar eigen helm op heeft, de spellen door meerdere mensen gespeeld kunnen worden. Het blijft dus een gemeenschapsactiviteit die door maximaal tien teamleden kan worden gespeeld. Als je voor het eerst videogames speelt, zul je veel plezier beleven in dit parallelle universum.

Voor de anekdote lacht Arnaud Percy als hij vertelt hoe de naam van het bedrijf tot stand kwam: "We wilden iets eenvoudigs. We dachten dat het voor iedereen makkelijk zou zijn om de naam Pizza Hut te onthouden. Toen hebben we VR-Hut gekozen, omdat we dachten dat het net zo eenvoudig was ...".

Het is net zo eenvoudig: VR-Hut verwelkomt 7- tot 77-jarigen voor een uur gegarandeerde gekte en plezier.





Wat is de beste virtual reality-headset?