Flair test VR in ons land

Artikel VR-Hut Flair



Artikel VR-Hut Flair test VR thuis

VR-HUT FLAIR ARTIKEL: Flair test VR voor jou: een virtual reality fort verdedigen bij VR-Hut

Het is mogelijk om een avond lang in een parallelle wereld te leven, omringd door je beste vrienden. Ik heb virtual reality voor je uitgeprobeerd bij VR-Hut in Waterloo (en ik ben er nog steeds niet overheen). 

Heb je wel eens gehoord van virtual reality? Als het antwoord "nee" is, zit je waarschijnlijk in dezelfde fase als ik. Ik heb al video's gezien van mensen die helmen dragen en het spel zelf spelen. Al mijn nerdy vrienden dromen ervan om het uit te proberen "omdat het zo cool is, weet je, je speelt in een wereld die zo echt aanvoelt ". In mijn geval vind ik het fantastisch dat technologie zulke prestaties kan leveren. Maar ik was niet echt enthousiast over een test.

Op een vrijdagavond bevond ik me echter in Waterloo met mijn crackteam bij VR-Hut. Toen ik het gebouw binnenkwam, was ik nogal verbaasd. Het kunstmatige blauwe licht en de volledig aseptische kamers inspireerden me niet echt. "Wat is daar leuk aan? De lol zit aan de andere kant van de helm en dat is de magie van de ervaring.



Ontluikende boogschutters, angstaanjagende monsters

We gaan naar onze speelkamer. Op de vloer zijn vier grote vierkanten gemarkeerd. In elk daarvan hangt een headset aan het plafond. Matthieu van VR-Hut nodigt ons uit om hem op ons hoofd te zetten en past hem zo aan dat ons gezichtsveld perfect is aangepast. Hij legt uit hoe we met pijl en boog moeten schieten. Het werkt heel intuïtief en het duurt niet lang voordat je het onder de knie hebt.

" Zo, nu is het jouw beurt ".

Hier ben ik, meegevoerd in een kleurrijke wereld die eindeloos lijkt. Maar mijn post verlaten is uitgesloten. Het spel begint en ik moet mijn 3 landgenoten helpen een fort te verdedigen tegen een vijandelijke invasie. Matthieu geeft ons nog een laatste raad als je een bijl ziet, buk je ". Het eerste salvo komt aan. Plotseling komen tientallen slechteriken overal vandaan en vallen ons aan. Samen schieten we ze achter elkaar neer. " Je hebt het eerste salvo overleefd ". We feliciteren onszelf met onze cohesie, maar niet te lang. Want de vijand komt weer dichterbij. De monsters worden groter en agressiever. Mijn vriendin Florence roept: " KIJK UIT, EEN TROL ". Iedereen draait zich om om hem te zoeken en snel weg te halen. Iedereen behalve ik. Een beetje te afgeleid leed ik mijn eerste virtuele dood door een bijl die me bij verrassing aanviel. Hoewel de pixels me niet echt pijn deden (want dat is onmogelijk, maar dat vergeten we vaak), blies mijn afschuwelijke schelle schreeuw zeker de oren van mijn 3 teamgenoten eraf.

Ik kreeg een nieuwe impuls en ging weer in de aanval. Na een aantal uitbarstingen begon ik buiten adem te raken. Weet je wie de idioot was die op het lumineuze idee kwam om op een laag muurtje te gaan zitten om uit te rusten, ook al bestaat dat in het echte leven niet? Dat heb ik gedaan. Ik slaagde erin om bij te komen in een vierkant van 2 bij 2 meter waar absoluut niets was dat me pijn kon doen. Als ik je vertel dat het verslavend is en dat het voelt alsof je er bent, moet je me op mijn woord geloven!

Na een uur spelen kwam er een einde aan ons spel. Aan de ene kant zijn we erg teleurgesteld. Want we hadden graag doorgespeeld en het spel was echt verslavend. Maar aan de andere kant was het een hel van een sport en vragen we ons af of we wel door kunnen gaan naar het restaurant dat we gepland hadden. Gelukkig had het VR-Hut team wat verfrissingen beschikbaar.



Pijnlijke spieren en het begin van een verslaving

Het was een onvergetelijke avond. We hadden een geweldige tijd met vrienden, en we praten er nog steeds over! We hebben gelachen, we hebben geschreeuwd, we hebben meerdere keren de adrenaline door ons heen voelen gieren. Hoewel we amper 20 minuten van Brussel waren, heb ik het gevoel dat ik naar een andere planeet ben gereisd.

De volgende dag realiseerde ik me door de pijn dat je niet veel ruimte nodig hebt om te sporten. We hebben alles gegeven als nooit tevoren en het was superverslavend. Eén ding is zeker: we willen terug.

Over VR-Hut

VR-Hut, gevestigd in Waterloo, is een jong bedrijf dat in 2018 is opgericht. Het biedt niet minder dan 600m² VR-ruimte, verdeeld in 4 kamers voor 4 spelers en 1 kamer voor 3 spelers, waar je virtual reality kunt uitproberen via een brede catalogus aan spellen en ervaringen: ontdekkingen, interactieve video's, spellen voor kinderen, schietspellen, actie, avontuur, enz. Er is genoeg keuze om aan je smaak en verlangens te voldoen. Er is genoeg keuze voor elke smaak en elk verlangen.

We hebben Elven Assassin getest in teammodus, daarna in head-to-head modus en ook in een kort spelletje om je op te warmen voor de grote wedstrijd. Maar ik zal je niet meer vertellen om je in de steek te laten.

Dankzij het grote oppervlak kan de VR-Hut teambuildings, verjaardagen en feestjes organiseren voor maximaal 100 personen. Ik vond ook de ondersteuning om je te helpen je angsten te overwinnen erg goed. Als je bijvoorbeeld hoogtevrees hebt, kunnen bepaalde spellen je helpen dit te overwinnen. Zal ik teruggaan? Natuurlijk ga je terug! Dat is het enige waar ik aan kan denken: mijn VR-headset weer opzetten, mijn pijl en boog pakken en mijn vriendje die de beker heeft gewonnen verrot schoppen. Wraak loont niet om te wachten!

Hoeveel kost het?

Voor 4 spelers, 4 helmen per speler en een uur spelen is de prijs €30 per persoon. Ga naar VR-Hut voor meer informatie.

Klik hier om het artikel te bekijken hier.

U kunt ook boek je spel en ontdek het zelf!



Soir draait helemaal om ons!